OMT-fysioterapia Turku 

Turun Fysiokulmassa sinua palvelevat erikoiskoulutetut OMT-fysioterapian asiantuntijat

Turun Fysiokulma on oikea valinta, kun tarvitset OMT-fysioterapian ammattilaisen apua. OMT-fysioterapeutin koulutus kestää kolme vuotta fysioterapeutin tutkinnon lisäksi (molemmat yhteensä 6,5 vuotta). He haastattelevat ja tutkivat sinut huolellisesti, jonka jälkeen tarvittavat hoidot ja harjoitteet toteutetaan korkealla ammattitaidolla juuriu oikeisiin kudoksiin ja ja oikealla annostelulla parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi. Heidän käsissään saat turvallista, koulutettua ja tehokasta hoitoa, joka on suunniteltu ja toteutettu juuri sinua varten.

OMT (ortopedinen manuaalinen terapia) perustuu asiakkaan vaivojen tarkkaan tutkimiseen, kliiniseen päättelyyn ja hoitoon. OMT-fysioterapeutti käyttää työssään erilaisia käsin tehtäviä manuaalisia käsittelyjä ja terapeuttista harjoittelua. Käsittely- ja harjoitusmenetelmät valitaan lääkäriltä saadun tiedon sekä potilaan tarkan tutkimisen perusteella.

Nikamien ja nivelten liikkuvuutta lisätään erilaisilla manuaalisilla käsittelyillä kuten hitailla toistuvilla ja venyttävillä liikkeillä (mobilisaatio) tai nopeilla lyhyillä liikkeillä (manipulaatio). Lihasten venyvyyttä ja nivelten liikkuvuutta hoidetaan erilaisilla venytyksillä. Hermokudoksen liikkuvuuden ongelmissa hoidetaan erilaisilla hermokudoskäsittelyillä. Kipua hoidetaan tilanteen vaatimilla hoidoilla ja kivun hoitoon annetaan myös kotihoito-ohjeistus.

Nivelten liikkuvuuden ja lihastasapainon saavuttaminen ja ylläpito vaatii asiakkaan aktiivista terapeuttista harjoittelua. Aluksi harjoittelu toteutetaan yhdessä OMT-fysioterapeutin kanssa ja myöhempää harjoittelua voi jatkaa omatoimisesti kotona tai Turun Fysiokulma:n pienryhmissä.

OMT:n arviointiin ja kehittämiseen käytetään uusinta tieteellistä tietoa ja vahvaa kliinistä näyttöä.

Lisätietoja OMT-fysioterapiasta Somty (Suomen Ortopedisen Manuaalisen Terapian Yhdistys) kotisivuilta.

Tiedustele aikaa OMT-erikoistuvien fysioterapiaan 

Haluatko vaivojesi tarkan manuaalisen tutkimuksen ja siihen perustuvan hoito-ohjelman? Täytä lomake, niin varataan aika OMT-erikoistuvan fysioterapiaan!

Kenelle haluat varata ajan?
Jani Männistö

Tutustu henkilökuntaamme

  • Vastaava fysioterapeutti
  • OMT-Fysioterapeutti
  • Hieroja/urheiluhieroja
  • Personal trainer
  • Liikuntalääketieteen perusopinnot
  • HC TPS:n miesten jääkiekon edustusjoukkueen fysioterapeutti v.2009-2013