Jalkaterapia turku, jussi westerlund

Yleistä jalkaterapiasta

Jalkaterapia (podiatry) perustuu asiakkaan alaraajaongelmien tarkkaan tutkimiseen, kliiniseen päättelyyn ja hoitoihin. Jalkaterapeutti käyttää työssään erilaisia manuaalisen terapian taitoja, apuvälineterapiaa, iho- ja kynsimuutoshoitoja sekä toiminnallisia harjoitteita. 


Nilkan ja jalkaterän nivelten käsittelyillä pyritään poistamaan kipuja ja lisäämään liikerajoittuneiden nivelten liikerataa paremmaksi pitkillä (mobilisaatio) venyttävillä otteilla. Hoitojen jälkeen annetaan omahoito-ohjeet nivelten liikkuvuuden ylläpitoon ja yksilölliset harjoitteet.

 
Jalkaterän apuvälineterapiassa jalkaterapeutti voi teettää asiakkaalle yksilölliset tukipohjalliset (Footbalance Medical) jalan virheasentoihin ja rasitusvammoihin, sekä antaa apua hyvän jalkineen valintaan. Toiminnalliset harjoitteet kuuluvat osana tukipohjallisterapiaan. Harjoitteita tehdään ensin yhdessä jalkaterapeutin kanssa ja myöhemmin niitä voidaan jatkaa omatoimisesti. 


Jalkaterapia on kansainvälisesti arvostettu ammatti ja hoitomuodot perustuvat tutkittuun tietoon. Lisätietoa Jalkaterapiasta saat: SJJL:n (Suomen jalkojenhoito- ja jalkaterapeutin liiton sivuilta) https://www.sjjl.fi