FASKIA-KÄSITTELYT

VARAA AIKA!

Faskialla tarkoitetaan sidekudosta, joka ympäröi kaikkia kudoksia ja kulkee läpi koko kehon päästä varpaisiin kolmiulotteisena verkkona. Erilaisissa jännitystiloissa tai esimerkiksi leikkausarpien aiheuttamana voi syntyä faskian liike- ja toimintahäiriö. Tällöin faskiakäsittelyn tavoite on palauttaa faskian toiminta osana muun kehontoimintaa ja liikettä normaaliksi. Faskiakäsittely toteutetaan käsillä tehtävillä tekniikolla joka suoraan ongelma-alueelta tai epäsuoraan kauempaa kohdekudoksesta.

Turun Fysiokulmassa faskiakäsittelyjä toteuttavat erikoiskoulutetut fysioterapian ammattilaiset. He osaavat arvioida tarvitsetko kipuongelmaasi tai muuhun vaivaasi myös muita hoito- tai kuntoutustoimenpiteitä. Varaa rohkeasti oma aikasi ja "jätä vaivasi meidän huoleksemme".

VISKERAALIMANIPULAATIO

Toimiiko vatsasi aina huonosti? Närästääkö usein, eikä mikään oikein auta? Onko sinulla vatsa-  ja selkäkipuja? Jos vastaus johonkin edellä oleviin kysymyksiin on kyllä saatat juuri sinä saada apua viskeraalimanipulaatiosta.

 

Viskeraalimanipuylaatiossa pyritään vapauttamaan sisäelimien ympärillä olevat jänteet ja palauttamaan niiden luonnollinen liike käsillä tehtävillä hoitotekniikoilla. Liikerajoitus tai häiriintynyt liike vaikuttaa elimen ja sen ympärillä olevien kudosten toimintaan. Seurauksena voi olla esimerkiksi paikallista tai säteilevää kipua, turvotusta ja ruuansulatusongelmia.

 

Erityisesti kirurgisten operaatioiden yhteydessä syntyneet arvet häiritsevät kudosten normaalia toimintaa. Arpikudoksen liikkuvuus ja aineenvaihdunta on aina alentunut. Tämä saattaa ilmetä paikallisen kivun lisäksi usein myös koko kehon heikentyneenä liikkuvuutena ja liikerajoityuksina.

 

Viskeraalimanipulaatiolla saat apua esimerkisi seuraaviin ongelmiin:


· Lihaskivut (erityisesti sellaiset, jotka palaavat takaisin hoidoista huolimatta)
· Alaselkäkivut/SI-nivelten ongelmat
· Vatsan alueen leikkaukset/arvet
· Ylävatsakivut
· Närästys